Снимка: Пиксабей и OrkasСоченият за Последен диктатор в Европа Лукашенко в

...
Снимка: Пиксабей и OrkasСоченият за Последен диктатор в Европа Лукашенко в
Коментари Харесай

Последният диктатор в Европа Лукашенко отвлече пътнически самолет на Ryanair, за да арестува журналист. ЕС с гневна реакция

Снимка: Пиксабей и Orkas

Соченият за " Последен деспот в Европа " Лукашенко в Беларус подвигна изтребител, с цел да арестува сериозен публицист към режима му на борда на аероплан със 170 души по линията Атина - Вилнюс.

Най-висшите представители на Европейския съюз предизвестиха Беларус, че ще носи отговорност за ориста на полет, отклонен за Минск, и желаеха всички пасажери да бъдат освободени, съобщи Агенция Франс Прес, представен от Флаш нюз.

Ние считаме държавното управление на Беларус отговорно за сигурността на всички пасажери и на самолета, “ туитва шефът на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел. „ ВСИЧКИ пасажери би трябвало да могат да продължат пътуването си неотложно “, сподели той, като имплицитно изиска освобождението на заточения опозиционен деятел Роман Протасевич.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори този апел.

„ ВСИЧКИ пасажери би трябвало да могат да продължат пътуването си до Вилнюс неотложно и тяхната сигурност да бъде обезпечена “, сподели тя в обособен туит. И предизвести: „ Всяко нарушаване на разпоредбите за интернационален въздушен превоз би трябвало да носи последици. “

Изказа се и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, който ще бъде хазаин на срещата на върха на 27-те национални водачи в Европейски Съюз.

„ Разследването на случая от Международната организация за гражданска авиация (ICAO) ще бъде от значително значение “, съобщи той.

Самолетът на Ryanair, пътуващ от Атина до Вилнюс, кацна на летището в Минск в неделя. Според неговата пресслужба това се е случило след приемане от водачите на сигнал за това, че на самолета има взривно устройство.

В ефира на литовското национално радио LRT представител на държавната компания Lietuvos oro uostai Лина Бейшене съобщи, че представителите на литовската гражданска авиация не разполагат с информация за бомба на борда на самолета и повода за кацането в Минск бил спор в полет сред един от пасажерите и член на екипажа.

Беларус би трябвало неотложно да изясни хипотетичния арест на опозиционния деятел Роман Протасевич, откакто полетът му беше заставен да извърши спешно кацане в Минск в неделя, съобщи върховен чиновник на външното министерство на Германия.

„ Нуждаем се от неотложно пояснение от държавното управление на Беларус по отношение на отклоняването на полет на RyanAir в границите на Европейски Съюз до Минск и хипотетичното задържане на публицист “, написа държавният секретар на външното министерство Мигел Бергер в Tуитър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР